יש מתכונים טעימים שאת/ה ומשפחתיך יכלים לנסות. אתם גם מוזמנים להוסיף את המתכונים האהובים עליך.

 

בראוניז מן הצומח

מרכיבים:
כוס קמח
1 כוס מים
½ כוס שמן קנולה
כוס אבקת שוקו לא ממותק
½ כוס סוכר לבן
½1 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מחיטה מלאה
½2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח

הכנה:
1. מחממים תנור ל-° 175 מעלות. משמנים מחבת אפייה 23X33 ס"מ.
2. בתוך סיר, לשלב את 1/3 כוס הקמח  ואת כל המים. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת תהיה עבה. מעבירים לקערה, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.
3. בתוך סיר קטן, להמיס חמאה. כאשר החמאה נמסה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים לתערובת חלקה, ומניחים בצד להתקרר.
4. מקציפים את הסוכר וניל לתוך תערובת הקמח מקוררת.
5. מערבבים פנימה את תערובת הקקאו עד שהיא מעורבבת היטב.
6. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים לתוך הבלילה עד שהיא אחידה.
7. מפזרים באופן שווה על המחבת המוכן.
8. אופים במשך 20 עד 25 דקות בתנור שחומם מראש, עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
9. לקרר לפני החיתוך לרבועים.

 

כיסוני סייטן*

מרכיבים:


200 גר סייטן 'בשר'* – קצוצים לרבועים של 1 ס"מ
½ כוס בצל לבן - קצוץ
תבלין (פטרוזיליה, פפריקה, או אחרים לפי הטעם)
8 עלי מאפה בצק ריבועים, טרי או מופשר
שמן קנולה לבישול

 הכנה:
1. מורחים מחבת בשמן. מחממים על אש בינונית גבוהה. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הסייטן עם התבלינים ומטגנים עד קבלת צבע חום כהה על כל הצדדים.
2. מכניסים את התערובת המבושלת לקוצץ חשמלי וטוחנים עד למרקם של פירורי לחם.
3. שימו שתי כפות תערובת טחונה לתוך כל ריבוע בצק וקפלו את הריבוע על מנת לסגור אותו לכיס קטן; להרטיב את הקצוות כדי לסגור היטב.
4. מכינים את הכיסונים באחת משלוש הדרכים הבאות:
    
- בתנור שחומם מראש ל°175 עד שמתקבל צבע זהוב-חום בשולי הכיסונים.
    
- במחבת מצופה בשמן, כל צד עד שהוא מקבל צבע זהוב-חום
    
- במים רותחים עד קבלת צבע לבן
* גם אפשר לעשות עם פירורי סויה (בדרך כלל, קונים בנפח מחנויות טבע כמו עדן טבע מרקט).

 

כריכי גבינת סויה חמים

מרכיבים:


2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
2 פרוסות (30 גרם כל גבינה) של סויה
1 כפית חמאה למריחה
1 כף שמן קנולה לבישול

הכנה:
1. מחממים את התנור ל°175.
2. מורחים את החמאה בצד אחד של כל פרוסה.
3. מניחים את פרוסות הגבינה בין הלחם, בצד החמה, כך כמעט מכסה את האזור הפנימי של הלחם מקצה לקצה.
4. כשה תנור חם, מניחים את הכריך על מגש אפייה.
5. מכסים את המחבת שוב.יש לבדוק אם הצד השני של הסנדוויץ' הוא חום-זהב. בשלב זה, הגבינה תהיה מומסת בין הפרוסות. משמעות הדבר היא שהכריך מוכן.

 

מוקפץ מן הצומח

בסיס לתבשיל, שווארמה, תוספת לפיצה או חטיף

2 מנות

 

מרכיבים:
200 גרם סייטן או טופו
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס שמן קנולה או ISIO-4

הכנה:
1. לפרוס את הטופו או סייטן
לקוביות של 1 סנטימטר או לרצועות
2. להספיג את הלחות עם מגבת נייר.
3. לשים את החתיכות בקערה ולשפוך את רוטב הסויה עליהן ולערבב כדי לתת לחתיכות לספוג את הרוטב.
4. לחמם את שמן במחבת ולהוסיף את החתיכות.
5. להקפיץ במחבת עד שכל צידי החתיכות הם חומים/צהבים; יש לטגן יותר זמן להשגת מרקם ’קריספי‘.
6. אחרי הטיגון, להוציא מהמחבת; מומלץ להספיג את השמן המיותר ע“י מגבת נייר

 

שניצל טופו

 

מרכיבים:  

300 גרם טופו קשה
רוטב סויה
פירורי לחם
זרעוני שומשום
שמן לטיגון

 

הכנה:

  1. פורסים את גוש הטופו לשש-שמונה פרוסות שוות.
  2. יוצקים על צלחת שטוחה רוטב סויה וטובלים כל פרוסת טופו ברוטב כך שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו ספוג ברוטב.
  3. מפזרים בצלחת שטוחה שנייה פירורי לחם וזעוני שומשום ומערבבים ביניהם.
  4. טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הפירורים עד שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו מצופה בפירורים.
  5. מטגנים כל פרוסה משני הצדדים.
 

 

אצבעות טופו עם תירס בתנור
על פי מתכון של משה שגב



מרכיבים:
450 ג' טופו מוצק (חבילה וחצי)
1 כפית אבקת מרק פרווה "בטעם עוף"
1 כפית מלח שולחן
1/2 כפית פלפל לבן טחון
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות מים
1 כוס גרעיני תירס משומרים, מסוננים ממים (200 גרם)
1 כוס פירורי לחם

הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכינים תבנית אפייה שטוחה ומניחים בה נייר אפייה.
2. מרסקים במעבד מזון את כל החומרים, פרט לתירס ולפירורי הלחם. מעבדים למחית חלקה.
3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את גרעיני התירס, ומערבבים שוב עד למרקם אחיד. יוצרים כ-20 אצבעות שמנמנות. התערובת צריכה להיות קצת דביקה.
4. מצפים את אצבעות התירס בפירורי הלחם. מניחים על תבנית אפייה.
5. מכניסים את התבנית לתנור. אחרי 10 דקות הופכים את האצבעות ואופים עוד 10 דקות, או עד שהן מוצקות וזהובות.
6. מגישים עם קטשופ, טחינה וירקות טריים.

  

בורגרס/קציצות שעועית שחורה

 ל8 בורגרים בקוטר של 8 ס"מ

 

מרכיבים:

1 פחית של 400 גרם שעועית שחורה, סחוטה (יש לשמור על הנוזלים)

½ בצל לבן קטן חתוך לחתיכות קטנות (½ כוס)

½ כף קורנפלור

½ כוס פירורי לחם

שמן לטיגון (קנולה או 4-ISIO)

 

הכנה:

1. למעוך את השעועית בקערה גדולה – למרקם האידיאלי, יש לרסק את השעועית והבצל בבלנדר או במעבד מזון).

2. בכוס קטנה (שמיועדת למיקרו-גל), לערבב היטב את הקורנפלור עם כוס מנוזל השעועית, ולחמם במיקרוגל 1 דקה; להוציא ולערבב היטב שוב.

3. לערבב את כל החומרים חוץ מהשמן.

4. לדחוס את התערובת לצורת קציצות ולטגן בשמן מחומם (או לשים על האש) עד קבלת מרקם מוצק; מומלץ לדחוס בתוך המחבת לצורה שטוחה ולהפוך מדי פעם כדי לוודא שהכל יהיה מבושל משני הצדדים.

 

 

 

לביבות (’פנקיקים‘) מן הצומח

8 לביבות

מרכיבים:
1 כוס קמח
1 כפית סוכר
1 כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס חלב סויה
1 כף שמן
1 כף מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן

הכנה:
1. לערבב את החומרים היבשים.
2. להוסף חלב, שמן, מים, ווניל; מקציף יחד. שים בצד לנוח במשך כמה דקות.
3. לחמם
מחבת גדולה על אש בינונית עד שהמחבת חמה, ולהוסיף שמן. ברגע שהחמאה נמסה, לשים כפות גדושות של התערובת לתוך המחבת, עם מרחק של סנטימטר בין הפנקייקים.
4. לבשל
עד שבועות מופיעות על פני השטח. בזהירות להפוך את הפנקייק עם מרית ולבשל את הצד השני עד לקבלת גוון זהוב.
הערה:
מתכון זה גם עובד היטב עם קמח מלא. ניתן להגיש עם פירות קצוצים ואגוזים או שוקולד צ‘יפס.

 

לחם מטוגן (‘פרנץ טוסט‘) מן הצומח

3-4 פרוסות

מרכיבים:
3-4 פרוסות לחם
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים רותחים
½ כוס חלב סויה/אורז/שקדים/שבולת שועל
שמן קנולה או
ISIO-4  לטיגון

הכנה:
1. לערבבת את הקורנפלור עם המים עד שהקורנפלור נמס והתערובת סמיך.
2. להוסף חלב ולערבב/להקציף עד שהתערובת חלקה; לשים במיקרוגל כדקה, עד שהתערובת יותר סמיכה; לערבב/להקציף שוב עד שיהיה חלק.
3. לחמם
מחבת גדולה על אש בינונית עד חם, ולהוסיף שמן עד שהמחבת מבריקה.
4. במקביל, לשים את כל פרוסת הלחם לתוך התערובת הלבנה ולתבול את שני הצדדים (יש לדאוג שהתערובת נספגת לתוך הפרוסות).
5. ברגע שהשמן במחבת הוא חם, יש לשים את פרוסות הלחם לתוך המחבת.
4. לטגן
ולהקפיץ עם מרית עד ששני הצדדים בצבע חום-זהב וקצת ‘קריספי; יש לדאוג שתמיד יהיה שמן מתחת לפרוסות או שהבישול יקח המון זמן, עם תוצאות פחות טובות.
הערה:
ניתן להגיש עם פירות קצוצים.

 

להוסיף מתכון

את/ה מוזמן/ת להוסיף מתכון צמחוני שניסית ואהבת! צור קשר

אם יש מתכון שהית רוצה לראות כאן, נא להודיע/י לנו.

 

ספרי בישול צמחוני

חובב בישול? קנה ספר בישול צמחוני (או השאל אחד מן הספרייה המקומית שלך). אם אתה צריך, אפשר לשלב אוכל פשוט לצד הוראות למנות גורמה כדי להרשים את החברים שלך. ישנם מאות ספרי בישול צמחוני מסביבך, ואתה יכול לקנות ,מומלץ מ~

 

oBook צמחונות

 

GetIT ספרים - טבעונות וצמחונות

 

Book4Book בישול צמחוני

 

©2011 צמחונים צעירים
Comments